Spring naar content

Met Tiuri op ontdekking naar jouw artistieke talent

Dé kweekvijver voor het ontwikkelen van dat ongekende talent. Een op en top professionele organisatie met gelauwerde acteurs en dansers en partners die tot de absolute top van de podiumkunst behoren. Dit is het verhaal van Tiuri.

De reis naar het podium…

Tiuri draait het om het volgen van de groei van onze spelers. Hun ontwikkeling staat centraal, en we proberen dit goed te begrijpen door met elkaar te praten en te observeren wat er gebeurt op het podium. Wat we samen ontdekken, vertalen we naar artistieke plannen en bedrijfsvoering. Op deze manier groeien we organisch vanuit de praktijk. Hoewel we een duidelijk doel voor ogen hebben, passen we ons continu aan aan de omstandigheden en ontwikkelingen van onze spelers. Tiuri is als een reisverhaal waarin we een levende methode ontwikkelen. Het is een dynamisch proces dat voortdurend in beweging is, omdat alleen in beweging we kunnen sturen.

Ons unieke model omvat de volledige keten, van dagbesteding tot professioneel theater.

Het kloppende hart

“Met bijna 21 jaar ervaring is Tiuri het kloppend hart van talentontwikkeling en inclusie.” We hebben veel geleerd tijdens onze reis. Ine en Theo, als initiatiefnemers van Tiuri, hebben met hun visie en toewijding een platform gecreëerd waarin talenten kunnen bloeien. Theo, in zijn rol als artistiek en zakelijk leider, heeft Tiuri opgericht en geleid naar waar het vandaag staat. Zijn onvermoeibare inzet voor de emancipatie en integratie van mensen met een beperking in de provincie Brabant heeft hem op 15 oktober 2020 de onderscheiding de Hertog Jan doen ontvangen. Na een periode van pionierswerk hebben ze het stokje overgedragen aan Bas als artistiek leider en Jelmer als zakelijk leider. Met hun nieuwe energie en visie zetten Bas en Jelmer zich in om de missie van Tiuri voort te zetten en nieuwe wegen te verkennen voor talentontwikkeling en inclusie.

Professioneel én familiair

Een model dat de gehele cyclus bestrijkt: van dagbesteding tot professioneel theater. Dit unieke talentontwikkelingsmodel wordt zelfs bestudeerd door het lectoraat Pedagogiek van Fontys Hogeschool, wat onze impact onderstreept. Onze arena is divers en uitdagend, waarbij Tiuri tussen cultuur, onderwijs en zorg balanceert. We navigeren door verschillende werelden met elk hun eigen dynamiek en taal, en streven ernaar om bruggen te slaan tussen deze domeinen. Als pionier zijn we voortdurend in beweging, met als doel talenten te ontwikkelen en werelden met elkaar te verbinden. Terwijl we blijven professionaliseren, koesteren we toch het warme, familiaire gevoel dat ons kenmerkt. We dagen iedereen uit om de wereld op een unieke manier te bekijken en het ongekende talent te herkennen en te waarderen.

Kijken met open ogen….

Als we iets kunnen leren van onze talenten, is het hun natuurlijke vermogen om kwetsbaarheden om te zetten in pure kracht, met een vanzelfsprekende zelfverzekerdheid. Ware kunstenaars laten zich niet beperken door grenzen. Het verhaal van Tiuri is een uniek en baanbrekend verhaal, verteld vanuit het heden. Het is een verhaal over echte talentontwikkeling, waarbij de emancipatie en inclusie van mensen met een beperking naar nieuwe hoogten worden gebracht. Het is een verhaal dat perspectieven verandert en ons leert om met open ogen te kijken, want dat is de essentie van echte kunst.